Rött, rosé eller vitt, våra kvalitetsviner kan avnjutas som en aperitiv eller som vi rekommenderar tillsammans med en vällagad måltid.

Cantina del Re är godkänd leverantör till Systembolaget AB och uppfyller därmed de krav som ställs i enlighet med hållbarhet gällande socialt ansvar och klimat & miljö. 

Företaget startades under 2015 och är en mix av svensk harmoni och italiensk hetta. Vi opererar i liten skala genom Systembolagets beställningssortiment eller direkt till restauranger som önskar tillhandahålla ett gott italienskt vin till sina gäster.

Vi anordnar även vinprovningar och vi kan vid förfrågan anordna intressanta guidade rundturer i Italien i Triveneto regionen och Emilia Romagna och på våra producenters vingårdar, charkuteri och osttillverkningar. Vänligen ta kontakt med oss för att framföra era önskemål och vi återkommer med offert. Vi tillhandahåller inte färdiga paket utan arbetar utefter våra kunders önskemål oavsett om det gäller små grupper av vänner, kickoffs eller konferenser. 

Våra produkter väljs ut med omsorg och nogrannhet, inte enbart vad beträffar kvaliteten av vinet, men även att hela framställningsprocessen följer respektive lagar om t ex behandling av personal, säkerhet på arbetet, löner etc etc. Som godkänd leverantör till Systembolaget AB arbetar vi i linje med BSCI s uppförandekod. 

Schioppettino di Prepotto 2016 Denna nyhet släpps snart till försäljning via Systembolagets beställningssortiment! Missa inte denna underbara Schioppettino från Friuli Venezia Giulia. Ett av de bästa röda. Parola di Cantina del Re!

Cantina del Re startades hösten 2015 med viljan att förbättra och komplettera det italienska utbudet av viner på den svenska marknaden. Företaget har en helitaliensk delägare och en svensk, med 25 års erfarenhet av Italien och alla dess regioner från Sicilien till Alto Adige. Visionen är att de viner som erbjuds via Systembolaget och de svenska kunderna verkligen ska återspegla det som faktiskt italienarna själva väljer och inte produkter som framställs med en svensk profilering. Äkta genuina, unika italienska druvor framhävs framför internationella och producenterna är småskaliga med stort lokalt igenkännande. Typiska för sina olika vindistriktsområden alltså.

När vi väljer viner gör vi det med omsorg och för att föra den italienska vinskaparandan och kunnigheten till Sverige i form av njutbara drycker. Den sanna bilden av Italien och dess sanna värde av stämpeln Made in Italy ligger oss varmt om hjärtat. Italien är Europas största vinproducent återigen sedan 2017 och kommer att fortsätta vara det i framtiden. Men det är kvaliteten som räknas och den släpper Cantina del Re inte på!

Så vill du ha genuina italienska viner till gästerna, Välj viner importerade av Cantina del Re!