När vi väljer våra viner och producenter är det några saker som måste vara klara redan från början.

De ska handplocka sina druvor, inte producera kommersiellt gångbara viner (massproduktion) och det ska vara viner och producenter som italienarna själva väljer att dricka.

Vi besöker vingårdar, pratar med enologer och bygger upp ett solitt samarbete där vi känner oss nöjda med produkten och de känner sig nöjda med oss som importör/leverantör. Italie är edet största vinproducerande landet i världen och det finns så otroligt mycket bra viner och inhemska druvsorter. Detta är något vi anammat och gärna vill dela med oss av hemma i Sverige. Vi har druvor som Vespaiolo, Grapariol Barbaran, Groppello di Revò, Raboso Piave, Schioppettino di Prepotto, Moscato Giallo för att nämna några. Vi har VÄRLDENS bästa röda mousserande och Lambrusco "Il Campanone" och vi har Bardolino Chiaretto Doc Classico "Rosa dei Casaretti". Vi har Malanotte DOCG Piave, östra Venetos motsvarighet till Amarone, och enligt oss mycket bättre än Amarone då detta vin produceras i sin helhet enbart på Raboso Piave. Hur många olika druvor finns det i världen? Tja, vem vet säkert men ett tiotusental kan vi nog vara överens om. Och enbart i Italien talar man om ca 2000 olika druvslag!

Det är detta som gör Italien så unikt. Det finns något för alla!

Viva Italia!

Cantina Colli Euganei som ligger i Padova i Veneto regionen har tilldelats fLera fIna utmärkelser för sina viner! Ett av de mest erkända vindistrikten i området.

Ornella Molon S.r.l / vigna traverso ett familjeföretag i Campo di Pietra, Treviso, Veneto och prepotto, FVg.

Capo di Vigna familjeföretag i Motta di Livenza, med fantastiska mousserande viner framförallt Raboso Frizzante som vi stolt berikat den svenska marknaden med.

Az. Agricola Barbaran ytterligare ett familjeföretag i Zenson di Piave med en stor diamant i bagaget: Grapariol - a recovered wine!

Az. Agricola Casaretti i Bardolino vid Lago di Garda, hittar vi denna ekologiska producent som vi har nöjet att presentera för den svenska publiken.

Lombardini Vini Novellara (RE) Emilia Romagna och världsmästare 2019 för sin fantastiska Campanone som vi med stor glädje har stt till att även vi svenskar kan erbjudas.

Cantina Rotaliana Mezzolombardo, Trento. Vi kunde inte välja bättre i teroldegoland än att berika Sverige med Groppello di Revò. Unik i sitt slag! Och inte bara vin utan även grappa groppello!

Cantina Sociale di Trento det bästa VINO NOVELLO! Och enbart hos Cantina del Re hittar du Novelloviner.

cantina Beato Bartolomeo di Breganze Vespaiolo forever! Denna druva ör fantastisk att producera mousserande viner på beroende på sin naturliga sötma och fantastiska smak! Bättre än Prosecco!

CANTINA TOBLINO  sarché, trento. Autoktona druvor och produkter av toppklass.

Cantina Aljano  på ingång!

Azienda Agricola Piazza

Arcania - vini Biologici