När vi väljer våra viner och producenter är det några saker som måste vara klara redan från början.

De ska handplocka sina druvor, inte producera kommersiellt gångbara viner (massproduktion) och det ska vara viner och producenter

som italienarna själva väljer att dricka.

Vi besöker vingårdar, pratar med enologer och bygger upp ett solitt samarbete där vi känner oss nöjda med produkten och de känner sig nöjda med oss som importör/leverantör. Italie är edet största vinproducerande landet i världen och det finns så otroligt mycket bra viner och inhemska druvsorter. Detta är något vi anammat och gärna vill dela med oss av hemma i Sverige. Vi har druvor som Vespaiolo, Grapariol Barbaran, Groppello di Revò, Raboso Piave, Schioppettino di Prepotto, Moscato Giallo för att nämna några. Vi har VÄRLDENS bästa röda mousserande och Lambrusco "Il Campanone" och vi har Bardolino Chiaretto Doc Classico "Rosa dei Casaretti". Vi har Malanotte DOCG Piave, östra Venetos motsvarighet till Amarone, och enligt oss mycket bättre än Amarone då detta vin produceras i sin helhet enbart på Raboso Piave. Hur många olika druvor finns det i världen? Tja, vem vet säkert men ett tiotusental kan vi nog vara överens om. Och enbart i Italien talar man om ca 2000 olika druvslag!

Det är detta som gör Italien så unikt. Det finns något för alla!

Viva Italia!

  • Rosa di Sera Spumante Extra Dry art.nr: 70402
  • Raboso Frizzante art.nr: 79044
  • Vespaiolo Spago Frizzante art.nr: 77267
  • Rosé Rosato di Raboso Frizzante art.nr: 73111
  • Vespaiolo Spumante Extra Dry art.nr 77106
  • Vespaiolo Spumante Demi Sec art.nr: 71439
  • Ancellotta art.nr: 70758
  • Bardolino Chiaretto Classico DOC "Rosa dei Casaretti" Ekologisk art.nr: 71302
  • Malanotte DOCG Piave 2012 Limited Edition art.nr: 74277
  • Il Campanone Lambrusco Reggiano DOP art.nr: 85844

Cantina Colli Euganei som ligger i Padova i Veneto regionen har tilldelats flera fina utmärkelser för sina viner! Ett av de mest erkända vindistrikten i området.

Ornella Molon S.r.l  ett familjeföretag i Campo di Pietra, Treviso, Veneto.  

Capo di Vigna familjeföretag i Motta di Livenza, med fantastiska mousserande viner framförallt Raboso Frizzante som vi stolt berikat den svenska marknaden med.

Az. Agricola Barbaran ytterligare ett familjeföretag i Zenson di Piave med en stor diamant i bagaget: Grapariol - a recovered wine!

Az. Agricola Casaretti i Bardolino vid Lago di Garda, hittar vi denna ekologiska producent som vi har nöjet att presentera för den svenska publiken.

Lombardini Vini Novellara (RE) Emilia Romagna och världsmästare 2019 för sin fantastiska Campanone som vi lanserar inom kort i Sverige!

Cantina Rotaliana Mezzolombardo, Trento. Vi kunde inte väja bättre i teroldegoland än att berika Sverige med Groppello di Revò. Unik i sitt slag!

Cantina Sociale di Trento det bästa VINO NOVELLO! Och enbart hos Cantina del Re hittar du Novelloviner.

Beato Bartolomeo di Breganze Vespaiolo forever! Denna druva ör fantastisk att producera mousserande viner på beroende på sin naturliga sötma och fantastiska smak! Bättre än Prosecco!

Fantastisk bild från en av odlingarna vid vår producent Ornella Molon.
Grapariol Barbaran Frizzante A recovered wine. Ett vin med en äkta historia.